Inspiratie om je voortuin op te knappen


Als het gaat over je tuin dan gaat het eigenlijk altijd om de achtertuin. Groot, omheind, met tuinmeubelen. De plek waar je gaat zitten met het gezin of met vrienden en familie. Maar in veel gevallen heb je ook een voortuin. Meestal open, over het algemeen wat kleiner, maar desalniettemin belangrijk. Je voortuin is het eerste aanzicht van je huis en wil je dan ook iets moois van maken. Daarom focussen we ons deze keer niet op de achter, maar op de voortuin. Zodat je inspiratie kan doen om jouw voortuin als goede eerste indruk te kunnen gebruiken.

 

Ruimte benutten en stijl kiezen

Net zoals met de achtertuin, begint de voortuin met de vraag: wat is er eigenlijk mogelijk? Waar heb je ruimte voor, kun je planten en een bankje kwijt of wil je meer tegelen? Of is er misschien wel een hele grasmat mogelijk. Afhankelijk van de ruimte kun je keuzes maken, maar als er ruimte voor is kies dan vooral voor groen. Planten, bloemen of in ieder geval een strook groen.

 

Weet je hoeveel ruimte je hebt dan kun je de stijl gaan kiezen die bij jou past. Moderne voortuinen zijn onderhoudsvriendelijk, zijn strak ingericht en bevatten wel groen maar ook de planten zijn makkelijk te onderhouden. Een minimalistische voortuin bevat nog minder elementen en is echt zo simpel mogelijk ingestoken maar ziet er wel strak uit. Maar een van de populaire stijlen is toch wel de landelijke voortuin. Groot en robuust qua insteek, veel groen en meer gericht op wildgroei en een natuurlijke look.

 

Ontwerpen en uitwerken

Je hebt de look gekozen, je weet welke ruimte je hebt. Het is tijd om te gaan ontwerpen. Kies je voor tegels, kiezelstenen of een andere manier om een pad te vormen. Maar hoe groter je tuin hoe belangrijker het pad. Is je tuin groot genoeg, maak dan ook plaats voor tuinmeubelen zoals een bankje om in jouw voortuin te kunnen zitten. Heb je ruimte voor jouw pad, meubels en accessoires bedacht dan is het tijd om het groen verder in te richten. Zo kun je een heg of schutting gebruiken om jouw tuin af te schermen. Een rij met planten of bloemen opzetten. En de ruimte om jouw voordeur aankleden om gasten kleurrijk te verwelkomen.

 

Jouw voortuin heeft ook onderhoud nodig. Dus zelfs na de opknapbeurt is het belangrijk om het bij te blijven houden. Ben je bezig met je achtertuin schoonmaken en onderhouden, neem je voortuin hier dan gelijk in mee. Zo zorg je dat zowel de voor- als achterkant van jouw huis er altijd goed bij ligt!

Inspiratie om je voortuin op te knappen