Maak jouw balkon zomer klaar


Een simpel balkon bestaat meestal uit een betonnen vloer, een hek en een verder kale omgeving. Maar het is voor veel mensen de enige plek om even naar buiten te kunnen. En met de zomer in aantocht te kunnen genieten van het lekkere weer. Ondanks de kleine ruimte is een balkon net zo sfeervol en kleurrijk in te richten als een tuin. Je moet er alleen creatief mee omgaan.

 

Waar wil je je balkon voor gebruiken?

Wacht! Stop! Niet gelijk gaan inrichten. Je hebt meestal al niet zoveel ruimte met een balkon, dus je wilt de ruimte die je hebt wel goed benutten. Wil je graag buiten kunnen eten of liever zo gestrekt mogelijk onderuit in de zon? Of wil je van alles een beetje?

 

De meeste loungesets zijn groot en bedoelt voor in de tuin. Maar met genoeg ruimte en losse onderdelen kun je een mooie loungehoek creëren voor jezelf. Of maak een lighoekje door veel kussens uit te stallen. Met een kussenbox kun je je kussens ook makkelijk weer opslaan. Een kleine bijzettafel of een opklaptafeltje en je kunt lekker ontspannen! Wil je toch liever buiten eten? Met opklapstoelen kun je zoveel mogelijk mensen kwijt. Een tafel is volledig afhankelijk van je ruimte en zijn ook opklapbaar te verkrijgen. Kun je niet kiezen? Zorg dat je zoveel mogelijk op kunt ruimen of dicht kan klappen om snel en makkelijk te kunnen variëren van setting.

 

De aankleding van je balkon

Je hebt je keuze gemaakt, nu kun je beginnen met het samenstellen van je balkon. Begin met de vloer, want die betonnen vloer kun je mooi bedekken met hout. Met op maat gemaakte platen of bijvoorbeeld steigerhout. Weet je daarna waar je welke tuinmeubelen kwijt wilt? Zorg er dan voor dat je goed gebruik maakt van buitenverlichting. Zorg voor een leuke aankleding, bijvoorbeeld een kleed, en zorg voor spullen die je ook weer makkelijk op kan ruimen.

 

Groen op het balkon

Alleen tuinmeubelen en accessoires is niet genoeg om je balkon op te fleuren. Om het echt af te maken wil je ook groen op je balkon. Voor de echte natuuruitstraling en dat stukje extra kleur. Je kunt planten kwijt in de hoek of een bloempot op tafel, maar hoe zorg je er nou voor dat je de ruimte goed benut maar ook voldoende groen kwijt kan? Wellicht heb je er al eens van gehoord, maar verticaal tuinieren kan de oplossing zijn voor jouw balkon. Verticaal tuinieren betekent eigenlijk zoveel als: groen planten van boven naar beneden. Zo kun je jouw planten kwijt tegen de muur, dus de lucht in. En het werkt ook nog eens geluiddempend, zodat jij en je buren lekker bewust van je eigen omgeving kunnen genieten.

Maak jouw balkon zomer klaar