Vier je vakantie in je eigen tuin


Het is vakantie. De rijen op Schiphol lopen door tot buiten. Alle campers zijn vertrokken. De route de Soleil staat vast tot aan het zuiden van Frankrijk. Ja, het is heel lekker om in het buitenland op vakantie te gaan, of om in eigen land op vakantie te gaan. Maar waarom zou je niet in je eigen tuin op vakantie gaan? Het zonnetje schijnt, je hebt alles wat je wilt en je kunt jouw tuin ook inrichten tot een waar vakantieoord. Geniet van die tuin waar je zoveel werk in hebt gestoken en bereid je voor op een luxe staycation.

 

De vakantie voorbereidingen

Je hoeft geen koffer te pakken maar je wilt wel dat je omgeving verder echt een vakantieomgeving is. Bereid je tuin dus voor op een week vol ontspanning. Zorg voor een tuin- of loungeset zodat je een plek hebt om optimaal te niksen. Plant extra groen in je tuin, onderhoud al het groen dat er al is en geef daarmee je omgeving ook die extra sfeer voor een echt vakantiegevoel. Ruim tot slot je tuin goed op zodat je daarna een week lang niet meer hoeft na te denken over klusjes in huis.

 

Hoe zorg je nu verder voor de vakantie vibes? Kijk goed naar de ruimte die je hebt. Want misschien kun je wel een opblaasbare jacuzzi neerzetten in je tuin. Of in ieder geval een klein bad om met de voetjes in te hangen. Ga ook op zoek naar extra verlichting, want in je vakantie wil je zo lang mogelijk genieten van je vrije tijd.

 

Je kunt ontspannen maar what’s next

Je bent bijna klaar voor je staycation. Je kunt hangen in je tuin, de verlichting is er en je hebt een plekje om af te koelen. Nu is het tijd voor een continue voorziening van drinken en eten. Om zo min mogelijk te hoeven bewegen kun je een koelbox of mini koelkast buiten aansluiten. Om zo drinken en wat snacks te bewaren. Maar voor de grote maaltijden is het juist lekker om ook te kunnen koken. Heb je de ruimte dan is een buitenkeuken de vondst voor jou. Maar ook een barbecue kan jou de vakantie door helpen.

 

Wil je een keer geen schermen om je heen, pak dan je boek erbij en ga ultiem ontspannen in de zon en ’s avonds bij het kampvuur! Jouw tuin is de perfecte plek om tot rust te komen dus ruil de vakantie naar het buitenland in voor een staycation.

Vier je vakantie in je eigen tuin