Volg de sportzomer in je tuin


Eens in de vier jaar valt alles mooi samen. Jaarlijks is daar de Tour de France. Dit jaar komende Europees Kampioenschappen voetbal daarbij. En hét sportevenement voor iedereen: De Olympische Spelen! Dat betekent helaas wel dat je voor een dilemma wordt gesteld. Hoe zorg je nou dat je alles van deze overheerlijke sportzomer kan zien en tegelijkertijd geen zonnestraal mist? Zorg ervoor dat jouw tuin klaar is om geen enkel sport hoogtepunt van deze zomer te missen!

 

Een buitenscherm

Stap 1: zorg ervoor dat je buiten elektriciteit hebt. Als dit niet lukt dan wordt het gelijk al heel lastig om buiten sport te kijken. Zorg dus voor een stroompunt buiten of een verlengsnoer. Heb je een stroompunt, dan kun je gaan kijken naar wat voor scherm je wilt gebruiken. De televisieschermen van tegenwoordig zijn van zodanig hoge kwaliteit dat je ook buiten in de zon nog goed kan kijken. Is jouw tv hier niet geschikt voor, of wil je een groter scherm om met meer mensen te kunnen kijken? Er zijn veel mogelijkheden met beamers en een groot wit doek. Kijk goed naar de kwaliteit van een beamer en de plek om het doek op te hangen zodat je rekening houdt met de zon en de kwaliteit optimaal houdt.

 

Relaxen voor het grote scherm

Het EK of de Olympische Spelen, sport kijken doe je niet alleen. Als het grote scherm dus klaar staat in je tuin, kun je een loungehoek inrichten om met vrienden en familie te kunnen zitten. Met natuurlijk ruimte voor snacks en drankjes! Wellicht heb je al een loungeset in je tuin, of is dit het perfecte moment om te investeren in een tuinset voor de komende jaren. Creëer ruimte op de banken, extra stoelen om in te hangen of kussens op de grond, om met zoveel mogelijk mensen voor het scherm te zitten. Misschien wil je zelfs de barbecue opstarten, of heb je een buitenkeuken die je nu mooi in gebruik kunt nemen.

 

Organiseer je eigen sportevenement

Heb je nog wat tijd te doden voor de wedstrijd begint? Je kunt ook jouw eigen sportzomer laten afspelen in jouw tuin! Er zijn veel verschillende tuinspellen online te vinden, of misschien wil je wel je eigen creëren. Speel een potje voetbal en wordt de held van jouw eigen toernooi. Speel een potje hockey, ga boogschieten, of begin aan een Oud Hollands spelletjestoernooi. Doe inspiratie op en begin jouw eigen achtertuin Spelen!

Volg de sportzomer in je tuin